Hvorfor lydterapi?

Undersøgelser af en lang række læsebesværede børn og voksne viser, at det ene øre ofte hører dårligere end det andet. Årsager til sådanne nedsættelser af hørelsen kan blandt andet være gentagne betændelser i mellemøret, skævhed i nakken eller langvarige forkølelser i en uheldig periode under opvæksten. Dette kan medføre en sen sproglig udvikling, og barnet får ofte problemer med at tale, læse og stave.

Nogle mennesker har svært ved at lære fremmedsprog. De har ikke "sprogøre". Erfaringer har vist, at ved stimulering med lyd, ændrer hørelsen sig over nogle måneder. Derved forbedres ikke alene personens hørelse, men også evnen til at tale, læse og stave. Det er ikke ualmindeligt, at læsehastigheden øges tre til fire gange i løbet af seks til ni måneder, samtidig med at forståelsen af det læste bliver bedre.

Indlæringen af sprog går også meget lettere. Skriften ændrer sig ofte og bliver mere flydende og ensartet, motorikken forbedres og nervøse trækninger forsvinder. Børn bliver som regel mere rolige og harmoniske og kan bedre koncentrere sig. Desuden kan hovedpine ofte afhjælpes.